1111

sâmbătă, 27 aprilie 2013

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni, referindu-se la situaţia economică a României, că "nava e la cheu, în port sigur", el mulţumind pentru că s-a ajuns aici Guvernelor Boc, Ungureanu şi Ponta.

"Am trăit cu toate cele trei guverne şi încerc să dau fiecăruia ce-i al lui. Guvernul Boc a pus interesul naţional deasupra interesului de partid şi practic şi-a sacrificat voturile pentru a restabili echilibrul macroeconomic al ţării, pentru a da şanse la reluarea dezvoltării, pentru a reda românilor demnitatea. O ţară care împrumută bani de la Fond ca să-şi plătească salariile cu pensiile nu e o ţară cu cea mai bună reputaţie", a afirmat Băsescu. Şeful statului a adăugat că mulţumeşte şi Guvernului Ungureanu pentru că "nu a afectat parcursul de recuperare şi de recuperare a dezechilibrelor, spunând că acelaşi lucru este valabil şi pentru Guvernul Ponta.
Continue reading

vineri, 26 aprilie 2013

Sunt nutrienti vitali, indispensabili functiilor organismului. Spre deosebire de proteine, glucide si lipide, vitaminele nu produc energie. Rolul lor este insa foarte important, fara ele furnizorii de energie neputandu-si indeplini functiile. Functia lor este asemenea unor substante catalizatoare, care asigura desfasurarea corecta a proceselor metabolismului. Vitaminele patrun in organism prin alimente, dar sunt utilizate abia la incheierea procesului de digestie. Sunt necesare corpului in cantitati foarte mici. Ele contribuie la dezvoltarea celulara, au rolul de antioxidanti, contribuie la producerea globulelor in sange, a hormonilor si a substantelor chimice care transmit influxul nervos. Desi nu produc energie, sunt indispensabile proceselor de producere a energiei in organism. Organismul nostru nu poate produce singur vitminele, ceea ce face cu atat mai necesar aportul lor prin alimentatie. Lipsa lor determina pe termen scurt scaderea energiei, iar pe termen lung diverse boli. 
Sunt de doua tipuri:
- liposolubile: vitaminele A, D, E, K.
- hidrosolubile: vitaminele B, PP, C.
Iata cele mai importante vitamine si proprietatile lor:
1. Vitamina A si provitamina A (beta-carotenul) se gasesc in alimente de origine animala sub o forma numita retinol, ce poate fi utilizata direct de organism. Anumite plante, numite carotenoide, au proprietatea de a da nastere in organism vitaminei A. Aceste surse ale vitaminei A sunt denumite provitamina A. Cel mai cunoscut generator de vitamina A este beta-carotenul iar functiile acestuia sunt: intretine vederea, protejeaza celulele de actiunea radicalilor liberi, ajuta la formarea oaselor, contribuie la intretinerea sanatatii pielii si a mucoaselor si in lupta organismului impotriva infectiilor.
Surse naturale de beta-caroten si alte carotenoide, provitamina A: rosiile, varza, morcovii, legumele verzi (spanac, conopida, frunze de salata), caise, dovleac, pepene galben, mango s.a.
2. Vitamina D patrunde in organism prin alimentatie, dar si prin actiunea razelor ultraviolete asupra pielii. Este stocata in ficat, muschi si tesutul adipos.
Functii: favorizeaza absorbtia calciului si a fosforului, fiind indispensabila cresterii si sanatatii oaselor, participa la numeroase functii celulare (diviziune, activitate metabolica).
Surse: peste, untura de peste, oua, ficat de vita.
3. Vitamina E actioneaza ca un antioxidant puternic, blocand reactia in lant a radicalilor liberi, principalii vinovati de imbatranirea si distrugerea celulelor. Participa la formarea si protectia globulelor rosii si a tesuturilor musculare. 
Surse: germeni de cereale, cereale integrale, soia, varza, legume verzi, rosii, uleiuri vegetale.
4. Vitamina K prin participarea la formarea protrombinei, un coagulant natural al sangelui previne hemoragiile. Participa la formarea oaselor.
Surse: uleiuri vegetale, lactate, legume verzi, ficat.
5. Vitamina B1 (tiamina) ajuta la transformarea glucidelor si grasimilor in energie. Joaca un rol important in transmiterea influxului nervos.
Surse: orez, leguminoase, fulgi de ovaz, lapte, paine integrala, carne de pasare, peste.
6. Vitamina B2 (riboflavina) participa la degradarea glucidelor, grasimilor si proteinelor.
Surse: cereale integrale, ficat, oua, lactate, peste.
7. Vitamina B3 sau PP (niacina) poate fi sintetizata in organism, pornind de la aminoacidul numit triptofan. Are rol in producerea de energie, transmiterea influxului nervos si in sinteza acizilor grasi si a unor hormoni (testosteron, estrogen, progesteron, cortizon, insulina, tiroxina).
Surse: cereale integrale, paine integrala, germeni de grau, smochine, curmale, avocado, unt de arahide, ficat, carne de pui, peste, oua.
8. Vitamina B6 (piridoxina) are rol in degradarea si sinteza aminoacizilor si in metabolismul acizilor grasi, permite sinteza neuromediatorilor, joaca rol in transformarea glicogenului in glucoza si furnizarea de energie organismului. Regenereaza globulele rosii si participa la producerea anticorpilor.
Surse: cereale, germeni de grau, varza, carne.
9. Vitamina B8 sau H (biotina) participa la metabolizarea proteinelor, grasimilor si glucidelor. Intervine in sinteza acizilor grasi si a acizilor nucleici (materialul genetic al celulei).
Surse: fructe, nuci, orez integral, lapte, ficat.
10. Vitamina B9 (acidul folic) este esentiala in sinteza aminoacizilor si a proteinelor. Participa la formarea hemoglobinei (pigment al globulelor rosii care transporta oxigenul la celulele corpului).
Surse: legume verzi, morcovi, avocado, caise, fasole, grau integral, porumb, migdale, castane, galbenus de ou, ficat.
11. Vitamina B12 (cobalamina) are rol in maturarea si multiplicarea globulelor rosii.
Surse: carne, peste, lactate, oua, drojdie, spirulina.
12. Vitamina C (acid ascorbic) este un antioxidant puternic, necesar in formarea colagenului. Favorizeaza absorbtia calciului si a fierului.
Surse: macese, coacaze negre, coacaze rosii, agrise, afine, coarne, citrice,  capsuni, zmeura, kiwi, legume verzi, rosii, ardei rosu, varza si chiar broccoli
Continue reading

miercuri, 24 aprilie 2013

Speranta de viata creste si lasand la o parte sitatiile exceptionale, cei mai multi dintre noi ne putem astepta sa traim pana la o varsta inaintata. Totusi, nu e de dorit ca in ultimii ani de viata sa fim bolnavi, infirmi, dependenti de familie sau spital. Vrem sa fim in stare sa ne plimbam, sa dansam sau sa urcam pe munte pana in ultima zi. Decide sa incepi calatoria catre un "eu" mai tanar si sanatos, alegand schimbarile cele mai convenabile pentru tine.
Iata patru plante care ne vin in ajutorul sanatatii noastre:
1. Palma-Maicii-Domnului
Calugarii benedictini ii spuneau "iarba linistirii", iar beduinii o foloseau la calmarea durerilor de stomac. Stiuta drept salvie, era cunoscuta in Antichitate drept regina ierburilor tamaduitoare, fiind culeasa dupa un anumit ritual. Preotul oficiant aducea drept jertfa paine si vin, imbracata intr-o tunica alba.
Ce proprietati are?
- sporeste receptivitatea organismului la insulina (de pana la 2-3 ori), de aceea se recomanda diabeticilor de tip II
- stimuleaza functiile stomacului si calmeaza spasmele
- inlatura greturile, durerile intestinale
- stopeaza diareea, mai ales la sugari
- extern este recomandata ca dezinfectant si cicateizant.
Cum se foloseste?
Se folosesc doar frunzele, iar infuzia inlatura toate indispozitiile legate de dereglarile functionarii ficatului. Sau se mai poate folosi sub forma de cataplasme cu frunze maruntite, pentru vindecarea ranilor.
Contraindicatii:
- in cazul diabeticilor insulinodependenti, glicemia va fi strict supravegheata atat timp cat se face o cura cu salvie
- femeilor care alapteaza li se interzice consumul salviei, pentru ca opreste lactatia.
2. Planta-Sfintei-Treimi
Este trifoiul, cel pe care-l gasiti la tot pasul, prin care in copilarie sau chiar la maturitate, mai mult ca sigur ati cautat si un trifoi cu patru foi pentru a avea noroc cum se zicea. Fiind foarte raspandit, trifoiul este folosit de multe albine pentru productia de miere. Mierea de trifoi are proprietati expectorante, antiseptice, depurative. In plus este buna pentru fixarea calciului in oase.
Ce proprietati are?
- antibiotice
- dezinfectante
- prin urmare este foarte bun in tratarea infectiilor, a ranilor deschise
- adjuvant in tratamentul tumorilor (unii specialisti sustin ca preparatele din trifoi-rosu vindeca tumorile in stadii incipiente
- contine acid salicilic, fiind un foarte eficient antiinflamator, mai ales in durerile reumatismale.
Cum se foloseste?
Se foloseste atat partea aeriana cat si florile, iar ca pulbere (ca sedativ), decoct concentrat (in afectiunile laringelui, chiar si cancer, ca gargara urmata de inghitire), spalaturi vaginale (in cancerul vaginal).
3. Iarba-ingerilor (angelica)
Iarba-ingerilor este declarata monument al naturii. Ca atare, pentru uz medicinal, se foloseste planta de cultura. Gradinile manastirilor au fost dintotdeauna o adevarata farmacie. Plantele minunate cultivate de calugari pentru calitatile lor tamaduitoare se afla si angelica, iarba-celor-sapte-ingeri.
Ce proprietati are?
- diuretice
- sudorifice
- antibiotice
- antiseptice
- digestive
- este moderat hipoglicemiant, fiind un foarte bun remediu impotriva cresterii zaharului din sange
- este cardiotonica si un bun excitant cerebral.
Contraindicatie: Nu se recomanda femeilor insarcinate fiindca poate provoca avort spontan.
Cum se foloseste?
Se foloseste toata planta sub forma de infuzie impotriva indigestiilor, gutei, colicilor intestinale, enteritelor, balonarilor, sub forma de decoct pentru diabet de tip II, sub forma de ulei pentru aromaterapie impotriva starilor anxioase si sub forma de macerat pentru crampele stomacale, colici intestinale, stari de voma, astenie, ameteli, nevralgie si afectiuni ale glandei tiroide.
4. Tamaioara (viorea)
Tamaioarele se culeg dimineata, inainte de rasaritul soarelui, cand mirosul e mai puternic si principiile active sunt la maximum. E gingasa, dar cu puteri mari in bolile care apar mai des primavara. O gasestipe camp, chiar la inceputul primaverii, iar la munte, pana mai tarziu.
Ce proprietati are?
- contine principii amare
- contine uleiuri volatile si mucilagii
- depurativ
- expectorant
- detoxifiant
- vomitiv.
Cum se foloseste?
Se foloseste toata planta sub forma de decoct din pulbere de radacina ca laxativ si diuretic, sub forma de infuzie pentru tuse si bronsite si sub forma de lotiune in cosmetica.
Continue reading

Cum fiecare reteta de prajitura are nevoie si de margarina, nu ne va fi greu sa achizitionam unul din produsele participante. Campania promotionala "Unirea Experta" se desfasoara in perioada 25 februarie - 30 septembrie 2013. Ce trebuie sa faceti pentru a participa?
  • Pentru a intra in promotie trebuie sa cumparati din magazinele unde produsele sunt la vanzare, cel putin 750 g de Unirea Experta gama solida in orice combinatie, sau un produs Unirea Experta Lichida de 500 ml. Produsele participante la promotie sunt Unirea Experta, Unirea Experta 500 g si Unirea Experta Lichida 500 ml.
  • Urmatorul pas este sa trimiteti bonul fiscal care face dovada achizitiei, scanat sau pozat la adresa de e-mail contact@secretulprajiturilor.ro impreuna cu datele de contact: nume si prenume, adresa completa si numarul de telefon.
  • Trebuie sa fiti printre primii 300 de participanti care au trimis datele si bonul fiscal scanat/pozat.
  • Un participant are dreptul sa castige un singur premiu indiferent de numarul bonurilor inscrise (nu se accepta cumularea de 2 sau mai multe bonuri pentru a obtine cantitatea necesara pentru castigarea premiilor).
Ce premii castigati?
In cadrul campaniei se vor oferi 300 de carti "Unirea 100 de secrete dulci".
In cazul in care va veti numara printre castigatori veti primi un e-mail cu urmatorul mesaj: "Felicitari! Ati fost desemnat castigator al promotiei Unirea Experta" si in 30 de zile veti primi cartea.
Castigatorii vor fi anuntati pe site-ul www.secretulprajiturilor.ro si lista se va actualiza saptamanal.
Continue reading

In prima zi de Paste, 5 mai 2013, Antena 1 va difuza prima editie de anul acesta a concursului Super Bingo Metropolis! Acesta pune in joc premii in valoare de 40 de miliarde de lei, si este gata sa faca fericiti cat mai multi romani.
 Din cauza unor probleme cu FISCU ale companiei organizatoare,  in februarie 2012 Antena 1 a trebuit sa opreasca difuzarea emisiunii Super Bingo Metropolis, clientii cumparand o serie de taloane pentru o emisiune care nu a mai fost televizata. Dorind sa-si respecte promisiunile facute, toti clientii care au cumparat taloane pentru ultima editie, le pot echivala cu biletele pentru prima editie de anul acesta. De exemplu, daca anul trecut ati cumparat taloane in valoare de 50 de lei pentru ultima editie, puteti merge acum cu acestea la vanzatorii stradali, si veti primi taloane pentru aceasta noua editie, tot in valoare de 50 de lei.
Anul acesta, Romica Tociu si Cronel Palade, ii vor avea ca asistenti pe Daniela Crudu si pe Mihai Mitoseru.
Continue reading

marți, 23 aprilie 2013

Ladys.ro cosmetice va ofera noul catalog, brosura 4 pentru 2013. Ofertele sun valabile in perioada 07 mai - 17 iunie 2013.

O vara plina de arome si stralucire cu Camil.
HappyColon nu lipseste din catalogul Ladys.
Discount maxim 42% pentru produsele comandate on-line! Bonus nelimitat pe 4 nivele pentru afiliere!
Iata mai jos catalogul/brosura/campania Ladys 4  mai-iunie 2013.
Continue reading

De ziua numelui, Gigi Becali trebuie să fie prezent la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Astăzi magistraţii judecă recursul procurorilor din Dosarul schimbului de terenuri pe care Gigi Becali l-a făcut cu Ministerul Apărării.
Prima instanţă l-a găsit nevinovat pe omul de afaceri, însă procurorii au făcut recurs.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, marţea trecută, o nouă amânare în "Dosarul Terenurilor", în care Gigi Becali este acuzat de fapte de corupţie. Finanţatorul stelist susţine că este nevinovat şi aşteaptă această confirmare şi de la instanţă.
"Sunt obosit pentru că am stat de la ora 09:00, apoi la Parlament, apoi iar aici. Este obositor, trebuie să pui lacăt la gură şi nu trebuie să vorbeşti. E greu când vezi că un procuror spune o minciună, iar tu nu ai voie să vorbeşti pentru că te amendează. Dar nu e vorba de amendă, pentru că apoi din duşmănie îţi poate da o condamnare.
Acum, dacă vrei să judeci normal, trebuie să iei motivarea celor trei judecători şi ce spune procurorul în recurs. Văd că nici nu s-a ţinut cont de acele cereri şi se judecă de la capăt. MApN nu avea titlu de proprietate pe acel teren şi cu asta, basta! Deci, dacă nu există titlu, nu există prejudiciu. Cred că mai sunt unul sau două termene. La mine 99 la sută este rezolvat, iar unul la sută nu se poate. Pun toată averea mea pe lege şi dreptate!", a declarat Gigi Becali.
Gigi Becali este acuzat de fapte de corupţie - prejudiciu de 892.758 de dolari - în procesul în care iniţial fusese achitat. Acuzat de abuz în serviciu contra intereselor publice, finanţatorul stelist a fost găsit nevinovat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în 2012, însă decizia a fost atacată cu recurs la completul de cinci judecători al instanţei supreme.
Continue reading

luni, 22 aprilie 2013

Google, compania care deţine YouTube, cel mai mare site de partajare video din lume, va lansa varianta locală a site-ului joi, 25 aprilie, conform unei invitaţii a subsidiarei locale a companiei.
“Joi, 25 aprilie, echipa Google vă invită la lansarea YouTube în România. Gazda va fi Dan Bulucea, Country Manager Google România. Alături de el se vor afla colegi din Google România şi din echipa dedicată YouTube”, se arată în invitaţi.

Peste un miliard de persoane utilizează în fiecare lună platforma video online YouTube, creşterea puternică fiind stimulată de folosirea smartphone-urilor, a anunţat miercuri firma deţinută de Google.

Conducerea YouTube arată că aproape un utilizator de internet din doi vizitează site-ul, care a ajuns să aibă un mare succes după lansarea din 2005. “Dacă YouTube era o ţară, am fi fost a treia dintre cele mai mari din lume, după China şi India”, potrivit conducerii.

Google a cumpărat YouTube în 2006 cu 1,65 miliarde de dolari, însă nu a anunţat până acum dacă platforma aduce beneficii. La numeroasele videoclipuri postate de amatori, YouTube a adăugat un conţinut profesionist ofertelor sale pentru a atrage publicitate.
Continue reading

Ai văzut sticlele de apă Bucovina cu etichetă promoțională? Pe lângă gustul minunat al apei minerale, fie că e ea carbo sau plată, Bucovina a lansat și un concurs cu premii tentante. În perioada 15 mai - 17 iunie ia parte la concursul Bucovina și introdu codul găsit sub capac pe pagina de facebook BebeBucovina sau ApaBucovina. Poți câștiga unul din următoarele premii:
- un autoturism marca Skoda Fabia 2012
- o excursie la Paris cu bilet de intrare in renumitul Parc de distractii
- 5 excursii in tara pentru 2 persoane
- 30 vouchere cumparaturi online – emag.ro
- 30 vouchere cumparaturi online – aoro.ro

- 30 vouchere cumparaturi online articole copii - elephant.ro (sectiunea jucarii)
- 10 vouchere cumparaturi online librarii – librariaonline.ro
- 60 rucsaci Bucovina – premii instant pentru primele 60 de persoane care acumuleaza 60 puncte
Mai multe informatii privind regulamentul promotiei precum si lista de castigatori găsiti pe www.facebook.com/ApaBucovina.
Continue reading

Noul spot Tuborg de lansare a sticlei 3G - OPEN FOR MORE.
Tuborg a lansat noua sticla 3G Reclama, Tuborg 2013 cu noua sticla 3D
Se apropie cu aceasta lansare si marele concurs Tuborg 2013.cu introdus coduri pe site si prin SMS.
Continue reading


Steaua joaca astazi un meci care o poate duce si mai aproape de titlul 24. Cu sampania pusa deja la rece, stelistii sunt gata sa inceapa fiesta in cazul unei victorii, in aceasta seara, in fata Petrolului.
Ploiestenii sunt motivati la maximum. Trei puncte pe National Arena ar fi de vis in lupta pentru un loc de Europa League.
Petrolul este pe 4 in clasament, la doua puncte in spatele echipelor Astra si Pandurii.
Peste 320 de politisti bucuresteni vor actiona pentru mentinerea ordinii publice si a sigurantei rutiere, cu ocazia meciului dintre Steaua si Petrolul, de pe Arena Nationala.

Conform unui comunicat remis agentiei MEDIAFAX de Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti, "actiunea Politiei Capitalei vizeaza mentinerea unui climat optim de ordine si siguranta publica, prin prevenirea manifestarilor violente, a actelor de vandalism sau a altor fapte antisociale".

"Politistii vor actiona atat pentru mentinerea ordinii publice in proximitatea stadionului, cat si in alte zone de interes operativ, asigurand totodata accesul auto al riveranilor in zonele in care a fost blocata sau deviata circulatia rutiera. in acest sens, politistii bucuresteni vor organiza si intensifica actiunile de patrulare in statiile de metrou si in mijloacele de transport in comun, urmand a lua masuri de prevenire a inselaciunilor comise prin diferite moduri de operare, a acostarilor de persoane, furturilor din posete sau buzunare, respective a furturilor de si din auto", se arata in comunicatul citat.
Suporterii ploiesteni au inchiriat un tren pentru a face deplasarea la Bucuresti. Sunt asteptati aproape 6000 de fani ai Petrolului diseara pe National Arena.
Continue reading

(Cele mai mari secrete), continand interviuri cu doi indivizi ce pretindeau, nici mai mult nici mai putin, ca membrii familiei regele britanice nu sunt decat niste reptilieni bine deghizati!

- Cei dintai reptilieni veniti pe pamant au construit piramidele si un vestit templu din jungla Cambodgiei, ca mijloace de comunicare catre stele. Se spune ca in aceste edificii antice reptilienii au inceput sa selecteze fiintele umane cu care sa se imperecheze pentru a-si propaga rasa.

- In secolul al V-lea, reptilienii au profitat de caderea Imperiului Roman pentru a intemeia dinastia meronvingiana, o familie de regi din care a facut parte Charlemagne si care a cuprins, in cele din urma, toata regalitatea din Europa. Casatoriile intre membrii familiilor regale au avut loc pentru ca reptilienii nu voiau sa-si "dilueze" sangele extraterestru cu prea multe gene umane.

- Unii "teoreticieni" dateaza sosirea soparlelor umanoide pe Terra in urma cu 10.000 de ani, ele construind apoi piramidele de la Giza sub forma exacta a constelatiei Leului. Aceste constructii ar fi reprezentat niste mijloace de comunicare interstelara, care au devenit ineficiente dupa ce axa pamantului a deviat usor dinspre constelatia Leului spre cea a Taurului.

- De ce americanii, rusii, europenii, chinezii cheltuiesc sume enorme pentru statiile si programele spatiale, in timp ce somajul creste amenintator, iar economia decade? Pentru ca liderii reptilienilor, aflati in guvernele din toata lumea, se pregatesc pentru intoarcerea pe planeta lor de origine, si trebuie sa faca acest lucru la adapost de privirea oamenilor obisnuiti.

- In Evul Mediu, reptilienii furau copii, folosindu-i in cadrul unor ritualuri sangeroase. In zilele nostre, ei arunca aceasta vina pe evrei. De fapt, timp de secole, evreii au fost persecutati cu violenta de catre reptilieni. O fi fost si Hitler soparla?

- Nu este deloc o coincidenta faptul ca Adam si Eva au fost alungati din rai din cauza unei reptile. Unii adepti ai lui Icke sunt de parere ca povestea din gradina din Eden infatiseaza metaforic sosirea reptilienilor pe pamant, felul cum i-au inselat acestia pe oamenii, si si-au asumat bogatiile Terrei.

- Nazuinta reptilienilor de a pastra puritatea sangelui lor i-a facut sa devina obsedati de genetica. Din aceasta pricina exista atat de multe cercetari pe plan mondial in acest domeniu. Planul ascuns al soparlelor extraterestre este sa inteleaga genomul uman, astfel incat sa poata crea genetic sclavi reptilieni ce vor lua locul oamenilor de pe pamant.

- Desigur, nu aveau cum sa nu apara si Romania "ecsperti' in acest domeniu pseudostiintific, prea trivial si lipsit de imaginatie pentru  a fi macar un science fiction de calitate. Potrivit acestora, Vlad Tepes (Contele Dracula) ar fi fost un reptilian de seama, supranumele sau evocand locul de origine al reptilienilor, adica Alpha Draconi din Constellatia Orion. Am auzit s-ar gasi pe net si forumuri dedicate acestor asa-zisi extraterestri, in care, mai nou, unii copii, adolescenti sau chiar adulti incearca sa isi regaseasca apartenenta la rasa reptiliana. Da, este si acesta un mod de a-ti depasi complexele de inferioritate si a-ti alina frica de esec in lumea reala!

Continue reading

Un peste gigantic a fost prins de un pescar amator in largul coastelor Scotiei, dupa o lupta ce a durat 90 de minute. Acestea cantarea aproximativ 106 kilograme, fiind cel mai mare peste din aceasta specie prins in Marea Britanie.

David Griffiths, cel care a scos uriasul exemplar de calcan de la o adancime de 150 de metri de pe fundul marii, este considerat un adevarat erou, potrivit, Daily Mail.

Pestele, care avea o lungime 2,28 de metri si o latime de 1,82 metri, a fost prins la Oban, in vestul Scotiei.

"Un peste ca acesta te poate trage din barca. Fiecare parte a corpului meu are rani", a spus Griffiths, pescarul amator din Sarn, Powys, care, la baza, este editor de carte.

Recordul sau nu este unul oficial, insa, deoarece pestele nu a fost cantarit pe chei, asa cum ar fi trebuit pentru omologare. Recordul actual, stabilit tot cu un calcan prins in apele britanice, dateaza din anul 1986.

"Mi-a luat 30 de minute pentru ca firul sa ajunga pe fundul marii, iar lupta efectiva a durat o ora. Am stiut ca era un peste mare, dar nu am avut idee despre cat de mare este pana cand nu a ajuns la 30 de metri de suprafata apei", a declarat pescarul norocos.
Continue reading

vineri, 19 aprilie 2013

La cei 38 de ani ai săi, Chris Weir nu se uită câţi bani plăteşte pentru orice lucru este legat de Batman, personajul lui preferat.

Chris Weir, în vârstă de 38 de ani, a cheltuit aproape 100.000 de dolari pentru a-şi amenaja cum trebuie o veritabilă peşteră ca a lui Batman. Peştera lui Chris este dotată cu sistem home-theater, are o intrare secretă, ba chiar costumul lui Batman la intrare, haină ce a fost folosită în trilogia regizată de Christopher Nolan. Obsesia lui pentru Batman a început în jurul vârstei de 3 ani, când el şi unchiul său s-au jucat de-a Batman şi Robin.
Ca mulţi alţi tineri, copilăria lui a fost marcată de benzile desenate cu Batman, precum şi orice altceva avea legătură cu subiectul.
A crescut iar de această obsesie nu a scăpat, după cum sperau părinţii săi. El a dorit să ducă pasiunea pentru acest personaj la un alt nivel, cu mult mai sus. Oportunitatea s-a ivit când el şi soţia lui căutau o casă în care să se mute. Aşa şi-a făcut propria lui peşteră - Batcave, un subsol încăpător pentru proiectul său mult visat.
Continue reading

S-a despartit de el cu surle si trambite si mai apoi a jurat in diferite emisiuni televizate ca nu il va ierta niciodata pentru felul in care s-a comportat. La cateva luni de la ruptura insa, fosta vedeta Disney pare ca s-a razgandit.

Selena Gomez a fost surprinsa in timp ce se imbarca intr-un zbor spre Norvegia, unde se intampla ca Justin Bieber sa se afle zilele acestea.


Coincidenta sau nu, tanarul artist a sustinut un concert in Oslo, in cadrul turneului "Believe", in urma cu numai cateva zile, ceea ce ii face pe jurnalistii de peste ocean sa creada ca Selena a calatorit in Europa pentru a se intalni cu fostul iubit.

Mai mult decat atat, surse din anturajul vedetei Disney spun ca Gomez a avut un scop foarte bine definit, iar editorii norvegieni au facut un adevarat subiect de tabloid din intalnirea celor doi.

Chiar si TMZ sustine ca reimpacarea ar putea avea loc, mai ales ca Selena i-a trimis de-a lungul lunilor in care au fost despartiti tot felul de semnale contradicatorii, dandu-i de inteles lui Justin ca mai au totusi o sansa.

"Cred in dragoste, da. Sunt una dintre acele fete care cred in iubire si prietenii mei au acelasi mod de a gandi", a spus chiar fosta vedeta Disney in cel mai recent numar al revistei Harper’s Bazaar.
Continue reading

Dupa cum bine stiti, The Rock a introdus un nou design pentru centura WWE, cat timp a fost el campion, pe placutele de pe partea laterala erau doi tauri dar dupa ce John Cena l-a invins la WrestleMania si a devenit noul campion mondial acesta a personalizat si el titlul. In partea dreapta este logo-ul “Cenation” iar in celalata parte este logo-ul acestuia cu “U Can’t See Me”.
Continue reading

joi, 18 aprilie 2013

Aportul energetic al marului provine nu fin grasimi, ci din fructoza si glucide asimilabile lent in organism. Datorita acestui lucru, dar si datorita nutrientilor sai, marul devine un fruct extrem de iubit de catre sportivi. Astfel in cadrul activitatilor fizice, compusii din mar actioneaza de o maniera benefica asupra organismului, atat inainte, cat si dupa efort. Un mar mediu de aproximativ 150 grame aduce aproape 18-20 grame de glucide care sunt absorbite de catre organism lent si progresiv. Astfel in locul desertului sau a gustarilor dintre mese, consumati un mar. Este ideal si limiteaza abuzul de alimente prea dulci, care cauzeaza cresterea greutatii atat la adulti, cat si la copii.

Consumat inainte de sport, marul da energie cat timp dureaza activitatea fizica. Consumat in timpul exercitiilor fizice, marul reincarca cu minerale si vitamine organismul. Consumat dupa antrenament, marul si cei 85% apa permit rehidratarea organismului si faciliteaza eliminarea toxinelor.

In plus vitamina C din mar este mai bine asimilata: in partea externa a pulpei si mai ales in pielita. Aceasta are de 4-5 ori mai multa vitamina decat restul fructului. Este mai bine sa mancam un mar cu coaja, dupa ce am luat toate masurile de spalare a acestuia.

Celelalte vitamine continute in mar – B1, B2, PP, B5, B6, B9, provitamina A si vitamina E, contribuie de asemenea la ridicarea marului la rang de fruct vital. Extrem de bigat in fibre, marul joaca un rol esential in functionarea tranzitului intestinal, mai ales datorita echilibrului perfect ce exista intre cele 2 tiipuri de fibra pe care le contine. Fibra solubile: tipica pentru mar, pectina formeaza un gel gros in timpul digestiei. Ea captureaza colesterolul, lipidele si incetineste asimilarea lor.

Aceste fibre lupta in mod natural impotriva diareei, mai ales merele crude. In plus aceste fibre intretin flora microbiana intestinala, elibereaza acizii grasi care protejeaza celulele colonului si amelioreaza functionarea tubului digestiv.
Continue reading

De Pasti ofera-i o familie!O fetita adoptata isi cunoaste sora mai mareStorcatorul de stiri - Superstitiile romanilorCum sting moldovenii o masina in flacari Oana Zavoranu, abia iesita din spital, a declarat, miercuri seara, ca intentioneaza ca in urmatoarele zile sa isi schimbe numele in Oana Banicioiu, acesta fiind numele tatalui sau natural. Oana a povestit la Antena 1 ca, in anul 1984, Nelu Banicioiu, tatal sau natural, se afla in inchisoare, insa a semnat pentru a o da in grija lui Nicolae Zavoranu, cel care infiat-o si al doilea sot al Marioarei, mama vedetei. "A venit momentul sa iau numele de fata, Banicioiu. Cred ca tatal meu natural ar zambi de sus", a spus Oana. Aceasta a precizat ca este convinsa ca a realizat destule pentru a cinsti numele de "Zavoranu" si ca este timpul sa faca ceva si pentru tatal sau natural. Oana a spus ca i-a transmis si mamei sale intentia sa, iar reactia acesteia a uimit-o si amuzat-o. Marioara Zavoranu i-a marturisit fiicei sale ca doar pe Nelu Banicioiu l-a iubit cu adevarat. Marturisirea vedetei TV l-a facut pe Dan Capatos, prezentatorul emisiunii "Un show pacatos", sa lacrimeze. Oana Zavoranu, de urgenta la spital Oana Zavoranu a fost internata in urma cu cateva zile in spital din cauza faptului ca a lesinat in casa. Problema a aparut pentru ca vedeta a ramas cu sechele in urma tentativei de suicid din decembrie 2012.
Continue reading

Cand un cos isi face aparitia ne repezim cu toate armele - deseori costisitoare - asupra lui. Dar inainte de-a da banii pe tot felul de creme si lotiuni, ajuta-te de cateva remedii la-ndemna. Le gasesti in camara, in baie, in frigider sau in coltul verde al locuintei. Si ai sa vezi ca sunt extrem de eficiente!
Otet sau suc de lamaie
Aplica ori otet ori zeama de lamaie (sau alterneaza - o zi un remediu, o zi celalalt) direct pe cos, utilizand un betisor cu vata. Ambele curata bine porii si dezinfecteaza.
Pasta de dinti
Acest leac babesc si-a dovedit eficienta, intrucat ingredientele din pasta de dinti, indeosebi mentholul, calmeaza iritatia. Pune un pic de pasta de dinti strict pe leziune, seara, inainte de culcare.
Gel de aloe
Daca detii o aloe ca planta decorativa, afla ca ai la-ndemana o solutie eficienta, conform studiilor, in peste 90% dintre iritatiile pielii. Pentru cosuri, taie o bucatica dintr-o frunza si preseaz-o pana cand curge din ea gelul vindecator.
Iaurt
Aplicand iaurt natural direct pe piele, ca masca, vei ajuta tenul sa-si refaca structura agresata de acnee. Acest remediu e si mai eficient daca inainte de-a apela la el iti faci o baie de aburi cu flori de musetel, pentru deschiderea porilor si eliminarea impuritatilor.
Rosii
Ajuta la uscarea cosurilor si la diminuarea infectiei, dar mare grija: sucul de rosii e destul de iritant, deci nu-l folosi in zonele fara probleme ale tenului, ci aplica-l doar pe leziune, pentru maximum 10-15 minute.
  • SFAT: Nu-ti stoarce cosurile, indeosebi daca sunt in faza de leziune dureroasa, cu puroi! Risti sa imprastii infectia in porii sanatosi, plus ca te poti alege cu cicatrice dificil sau imposibil de indepartat.
Continue reading

marți, 16 aprilie 2013

Numit şi halena, mirosul neplacut al gurii înseamnă de fapt modificarea în rău a aerului expirat.

Busuioc: infuzie din o linguriţă de plantă la 250 ml de apă clocotită; se infuzează 5 minute, se bea dimineaţa, pe stomacul gol, o cană.

Musetel: infuzie din 1 linguriţă de plantă la 250 ml de apă clocotită; se infuzează 7 minute; se beau 2 căni pe zi, înaintea meselor.

Tinctura de salvie: câte 15 picături de 3 ori pe zi, diluate în 50 ml de apă; se iau înainte de mesele principale.
Continue reading

Chelsea s-a inscris pe lista cluburilor mari din Europa care e gata sa-l transfere pe Vlad Chiriches de la Steaua.

Chiriches are un sezon impresionant la Steaua si e urmarit atent de cei de la Milan.

El e cotat in acest moment de Gigi Becali la 15 milioane de euro, pret care au ii poate pune probleme lui Chelsea, anunta ziarul Daily Express. "Au buzunare adanci", scrie sursa citata.

Si agentul jucatorului si varul patronului de la Steaua a anuntat un contact intre Chelsea si partea romana.

"Cei de la Chelsea sunt foarte interesati de el, dar si alte cluburi mari din Europa, inclusiv din Italia, sunt interesate de el.

Nu se stie daca va pleca de la Steaua pentru ca pretul lui e de 15 milioane de euro.

Noi vom discuta cu cluburile care se inteleg la bani cu Steaua. Din punctul nostru de vedere nu vor fi probleme",
a declarat Victor Becali pentru Tutto Mercato Web.

Ziarul portughez A Bola a anuntat ieri ca si Real Madrid s-a interesat de soarta lui Chiriches. Portughezii sunt extrem de interesati de soarta fundasului de la Steaaua, care a trecut pe la Benfica.
Continue reading

Bolnavii care suferă de bronsita, de astm sau de tuse seaca se vor simţi mult mai bine dacă vor bea câte două ceşti de infuzie de cimbru pe zi. După două-trei zile de tratament, crizele de tuse se răresc, iar căile respiratorii se dezinfectează cu ajutorul uleiului volatil, prezent în compoziţia plantei. Copiii care răcesc uşor trebuie să bea câte 3 linguriţe de infuzie, îndulcită cu miere, la un interval de două ore. De asemenea, siropul de cimbru este foarte eficient în accesele de tuse. Bolnavul respiră mai uşor şi crizele de tuse se răresc. Doza zilnică pentru adulţi este de şase linguriţe de sirop, diluate în ceai de tei sau de coada soricelului, consumate după mesele principale. Pentru copiii cu vârste cuprinse între 8 şi 14 ani sunt suficiente trei linguriţe, una după fiecare masă.
Continue reading

Miliardarul rus Roman Abramovici (46 de ani), patronul echipei de fotbal Chelsea Londra, a devenit tată pentru a şaptea oară, după cem la New York, s-a născut micuţa Leah Lou, rod al iubirii dintre omul de afaceri şi iubita acestuia, Dasha Zukova, în vârstă de 31 de ani.
Leah Lou va avea cetăţenie americană, iar părinţii ei au ajuns săptămâna trecută la New York cu binecunoscutul iaht Eclipse. Naşterea a fost îngrijită de medicii de la Spitalul Roosevelt, şi totul a decurs aşa cum trebuia, potrivit surselor din apropierea familiei miliardarului.

"Atât mama, cât şi fiica se simt foarte bine", a declarat o sursă citată de agenţia RIA Novosti.

Cuplul mai are un fiu, Aaron, în vârstă de trei ani, iar Abramovici mai are cinci copii cu fosta soţie.
Continue reading

luni, 15 aprilie 2013

Simona Gherghe nu mai vrea postul de prezentatoare al emisiunii "Acces Direct". Cum anume a ajuns în acest punct... Simona Gherghe simte că locul ei nu mai este la Acces Direct, după toate dăţile în care a fost jignită prin prisma întâmplărilor din emisiune. Se zvoneşte că Simona le-a comunicat dorinţa ei şefilor săi, şi le-a cerut un alt format de emisiune pentru ea. Conducerea postului a convins-o să rămână până la vară, iar din toamnă va fi înlocuită de la emisiune. Momentul care a umplut paharul în cazul Simonei a fost cel în care a fost prezentat un reportaj cu Ioana Tufaru, în care se putea vedea cât de murdară la propriu este aceasta. Materialul i-a atras Simonei antipatia mai multor persoane. Colegul ei, Mihai Bendeac, şocat de cele văzute, a pus-o la zid pe Gherghe. "Simona, deseară, când ajungi acasă, mai uită-te încă o dată la reportajul cu Ioana Tufaru. Ce simţi? Eu am plâns. Nu am văzut vreodată ceva mai umilitor. Simona, mai eşti OM?", a scris Bendeac pe o reţea de socializare. Ediţia respectivă a fost taxată şi de CNA, care a dat o amendă usturătoare postului Antena 1.
Continue reading

duminică, 14 aprilie 2013

Papanaşi cu smântână şi gem din: branza de vaci, faina, ou, gris, ulei de floarea soarelui, zahar tos, coaja de lamaie, dulceata de visine, zahar pudra, bicarbonat de sodiu si sare.

Ingrediente:Papanasi_cu_smântâna_si_gem

    250 g brânză grasă de vaci
    100 g făină, un ou
    două linguri griş
    o cană ulei de floarea-soarelui
    două linguri zahăr tos
    coajă de lămâie
    un pahar şi jumătate de lămâie
    4 linguri dulceaţă de vişine
    o lingură de zahăr pudră
    un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu
    un vârf de cuţit de sare


Mod de preparare:

Amestecaţi, într-un bol destul de mare, brânza de vaci scursă de zer, făina, grişul, coaja de lămâie, zahărul tos, oul şi praful de sare până formaţi un aluat cu consistenţa fermă, dar totuşi moale, întindeţi o foaie groasă şi, cu ajutorul unui pahar cu gura largă, tăiaţi papanaşi.

Faceţi-le papanaşilor o gaură în mijloc, folosindu-vă de deget, apoi prăjiţi-i în baie de ulei încins, timp de 5-6 minute pe fiecare parte. Scoateţi papanaşii pe o foaie de hârtie absorbantă, apoi serviţi-i stropiţi cu smântână, pudraţi cu zahăr praf şi cu câte o linguriţă de dulceaţă deasupra.
Continue reading

sâmbătă, 6 aprilie 2013

Participarea la concursul La Festa - Rețeaua minților deschise se realizeaza numai prin intermediul paginii de Facebook în perioada 15 martie - 10 mai 2013 pe pagina www.facebook.com/LaFestaHeadz.
Rețeaua Minților Deschise te trimite la film în cea mai mare gașcă întâlnită vreodată.
Premii
- 4 premii x 50 bilete la film, pentru tine și prietenii tăi.
Cum poți câștiga?
O dată la două săptămâni, La Festa va premia mintea deschisă care va acumula cel mai mare număr de puncte. Urmează acțiunile expuse în aplicație pentru a acumula puncte și a deveni unul dintre cei 4 câștigători.
Un invite pe zi trimis = 5 puncte
Un invite acceptat = 10 puncte
o idee postată pe perete = 5 puncte
o idee share-uită pe wall-ul tău = 5 puncte
o idee trimisă și apreciată de un prieten = 10 puncte
o idee postată de tine și share-uită de un alt membru = 5 puncte.
Pentru mecanismul detaliat al campaniei vă rugăm să consultați regulamentul de pe pagina de Facebook.
Continue reading

După ce s-a despărţit de iubita lui, Selena Gomez, cântăreţul Justin Bieber a tot încercat să-şi găsească o parteneră, însă tentativele lui au dat greş.Şi totuşi, cerinţele lui Justin Bieber nu sunt ieşite din comun. El a făcut portretul viitoarei lui iubite: "Am nevoie de o fată care este amuzantă, care mă face să râd, care este frumoasă atât la exterior, cât şi la interior. O persoană inteligentă, care poate face conversaţie şi are buze sărutabile."

Justin Bieber, în vârstă de 18 ani, şi Selena Gomez, în vârstă de 20 de ani, şi-au făcut publică relaţia în februarie 2011, iar aceasta a durat până în noiembrie anul trecut, dar s-au împăcat la scurt timp după aceea. La sfârşitul lui 2012, cei doi s-au despărţit însă definitiv.

Justin Bieber, care a copilărit în oraşul Stratford din provincia canadiană Ontario, dar în prezent locuieşte în Statele Unite, reprezintă una dintre marile surprize ale galei American Music Awards 2010 - unde a câştigat patru trofee -, dar şi ale ultimilor doi ani. Albumul său de debut, intitulat "My World 2.0", s-a vândut în aproape două milioane de exemplare în Statele Unite ale Americii.

Bieber s-a situat pe locul al treilea în topul celor mai influente persoane realizat de revista Forbes în anul 2012.
Continue reading

joi, 4 aprilie 2013

Desi inca nu au anuntat nimic oficial in legatura cu o posibila nunta, conform unor surse din anturajul celor doi, Chris Brown are tot felul de cerinte pe care vrea ca Rihanna sa le respecte in ziua in care vor deveni sot si sotie.

Chris Brown i-a interzis cantaretei din Barbados sa il cheme la nunta pe fostul ei iubit si coleg de scena, A$AP ROCKY, conform unor surse citate de publicatia "The Sun". Se pare ca miscarea face parte dintr-un plan de excludere de la fericitul eveniment pe toti fostii iubiti ai Rihannei, inclusiv rapperul Drake sau jucatorul de baseball Matt Kemp.
Brown a dat nastere unor speculatii cu privire la casatoria lor atunci cand a dat retweet unui mesaj care spunea ca cei doi o sa ajunga in fata altarului.

Sa nu-l invite pe A$AP va fi insa dificil pentru Rihanna, avand in vedere ca artistul o insoteste in turneu. Cu toate acestea, conform aceleiasi surse, superstarul pop a spus ca este de acord sa nu isi invite fostul iubit si actualul colaborator la nunta, daca fosta iubita a lui Chris, modelul vietnamez Karrueche Tran va lipsi si ea de pe lista de invitati.
Ultima data cand Brown s-a intalnit cu unul dintre fostii iubiti ai Rihannei a fost intr-un club din New York, unde petrecea si Drake, iar locul a fost facut praf in urma bataii iscate.

Ce parere ai despre cerintele lui Chris? Ti se par exagerate?
Continue reading
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...