1111

duminică, 24 martie 2013

Nou sistem de operare al chinezilor

Guvernul chinez a semnat un parteneriat cu firma Canonical (cel mai mare centru de service din lume pentru Ubuntu) pentru a produce un nou sistem de operare național ce va avea ca sursă Ubuntu. Acesta se va numi Ubuntu Kylin și va putea fi descărcat începând cu luna aprilie.
Noul sistem de operare va fi realizat cu speranța de a câștiga sute de milioane de utilizatori ai produselor Microsoft. Pentru acest proiect, Canonical colaborează cu China Software și Integrated Chip Promotions Centre (CSIP), acesta din urmă operând sub egida ministerului de industrii chinez. ”Lansarea Ubuntu Kylin va aduce comunitatea chineză open source în comunitatea globală Ubuntu. Cu Ubuntu Kylin, China are acum propriul sistem de operare desktop, securizat și stabil”, a spus fondatorul Canonical.

Crearea unui sistem propriu de operare de către un guvern are cel puțin un precedent. Iran lucrează la un proiect ce prevede realizarea unui intranet la nivel național. De asemenea, CIA a discutat despre crearea unui sistem de operare intern, bine securizat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...