1111

luni, 11 martie 2013

Mierea si catina foarte bune pentru sanatate

Catina este cel mai puternic antioxidant pentru organism. Fructul contine vitamina A, C, complexul B, E, P, K, F si microelemente precum fosfor, potasiu, magneziu, calciu, fier si sodiu. Catina este bogata si in beta-caroten, dar si pectine, zaharuri, aminoacizi esentiali si acizi grasi esentiali.
Combinatia miere si catina are multe proprietati terapeutice:
- este un supliment nutritiv si alimentar; s-a folosit in alimentatia cosmonautilor, are efecte energizante si echilibrante
- este antioxidant, eliminand radicalii liberi
- combinatia de miere si catina este recomandata in afectiunile neuropsihice: depresie, astenie, stres, boala Alzheimer, boala Parkinson; are efecte narcotice
- in boli neoplazice: tumori in general, adenoame, leucemii
- in boli infectioase si inflamatorii
- miere si catina pentru imunitate
- in boli alergice
- in boli digestive: ulcer gastroduodenal, diaree
- combate imbatranirea pielii si a organismului in general
- in reumatism
- in boli endocrine
- in boli dermatologice: urticarie, arsuri, escare, dermatite, eczeme, acnee, psoriazis, arsuri solare, papiloame
- in boli cardiovasculare: tulburari circulatorii, boala coronariana, hipertensiune arteriala
- combinatia de miere si catina are efect afrodiziac, stimuleaza apetitul sexual, combate infertilitatea si sterilitatea feminina si masculina; este considerata adevarata viagra naturala
- intareste vederea
- in gingivita
- protejeaza impotriva radiatiilor de orice natura
- in geriatrie are rezultate bune, efecte regeneratoare si de intinerire
- in obezitate, inhiband pofta de mancare
- in cosmetica.
Catina se gaseste sub diverse forme: fructe, suc, otet, vin, sirop, gem, dulceata, marmelada, ceaiuri, ulei de catina.
Pentru tratamentul diverselor afectiuni se pot face cure cu pulpa de catina alba amestecata cu miere si polen sau pastura.
Se amesteca mierea cu catina in raport 1:3. Catina se zdrobeste in mixer, dupa care se amesteca cu miere si putin polen. Se administreaza 2-3 linguri pe zi, timp de 45-60 de zile, cu o pauza de 14 zile. In perioada pauzei se consuma ulei de catina, o picatura pe o bucata de zahar sau paine, niciodata cu apa.
In scop preventiv se consuma ceai sau macerat de catina la rece, indulcit cu miere.
Cum se face maceratul de catina cu miere. Intr-un borcan de 800 de grame, se pun fructe de catina curatate si zdrobite, pana ce borcanul se umple dou treimi din capacitate. Apoi se adauga mierea pana ce se umple complet. Se lasa la macerat 7-10 zile, la rece.
Se poate consuma cate o lingura de macerat de catina cu miere, dimineata pe stomacul gol.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...