1111

duminică, 17 martie 2013

Fructe si legume pentru a fi tanar

Ce putem face este sa il incetinim, sa il amanam sa traim ca si cand am fi cu 10 ani mai tinere. Asa ca opreste imbatarnirea chiar acum, las-o pentru mai tarziu!
Iata cateva solutii:

5 portii de cruditati pe zi

Mananca zilnic cel putin 5 portii de cruditati. O portie inseamna jumatate de ceasca de fructe si legume taiate, un fuct de marime mijlocie sau 170 g de suc proaspat.

Consuma fructe si legume intr-un mod variat

Variaza, nu consuma zilnic acelasi soi de fructe sau legume. Oamenii de stiinta nu au reusit sa descopere care dintre acestea au cel mai puternic efect protector, care este cel mai eficient pentru anumite afectiuni, asa ca nu strica sa le incerci pe toate.

Consuma cruditati inchise la culoare

Pentru a beneficia de o cantitate maxima de antioxidanti alege cruditati inchise la culoare. Pigmentii indica prezenta antioxidantilor, asa ca cu cat mai inchisa este culoarea, cu atat mai mult pigment si, deci, cu atat mai multi antioxidanti primesti.

Limiteaza fierberea legumelor

Nu poti consuma cruditati din cauza afectiunilor intestinale? Prepara-le la abur, este cea mai buna metoda de a pastra antioxidantii sau fierbe-le usor, cat sa ramana inca tari (al dente). Fierberea indelungata, in schimb, ii distruge.

Legume si fructe portocalii

legumele si fructele portocalii, bogate in beta-caroten, sunt de preferat a fi consumate nu crude, ci usor fierte. Prin aceasta metoda se stimuleaza absorbtia beta-carotenului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...