1111

joi, 21 martie 2013

Bolile la care esti predispus daca nu iti ingrijesti dantura

Diabetul - Relaţia dintre igiena dentară precară şi diabet este una puternică, atenţionează specialiştii. Problemele stomatologice reduc în timp abilitatea organismului de a controla nivelul de zahăr din sânge. În acelaşi timp, persoanele diagnosticate cu diabet nu au sistemul imunitar suficient de puternic pentru a lupta împotriva infecţiilor gingivale.

Dificultăţi de concepere - Rezultatele unui studiu recent, realizat de Societatea Europeană de Reproducere Asistată şi Embriologie, au arătat că femeile care au problemele dentare au nevoie de o perioadă mai lungă de timp pentru a concepe un copil. Periajul zilnic al dinţilor, folosirea aţei dentare şi controlul stomatologic periodic sunt cele mai bune variante de prevenţie a problemelor de concepere.

Sănătatea orală precară poate afecta nu doar inima, ci şi creierul. Infecţiile gingivale pot cauza şi inflamarea altor ţesuturi, printre care şi cel de la nivelul creierului, ceea ce poate favoriza apariţia pierderilor de memorie.

Boala parodontală, dar şi alte afecţiuni dentare pot agrava problemele pulmonare, au arătat mai multe cercetări în domeniu. Bacteriile din cavitatea bucală, care apar în urma unei igiene dentare precare, pot duce la creşterea numărului de bacterii din plămâni, astfel agravându-se bolile pulmonare.

Riscuri în timpul sarcinii - Modul în care evoluează sarcina are o strânsă legătură cu modul în care ne îngrijim de sănătatea orală. În timpul celor nouă luni de sarcină riscul de apariţie a problemelor dentare este chiar mai mare. Nivelul de hormoni le face pe femei mai sensibile când vine vorba de bacterii. Multe dintre afecţiunile stomatologice care apar din cauza bacteriilor pot duce la apariţia complicaţiilor, precum naşterea prematură sau greutatea mică la naştere a copilului.

Lipsa igienei orale poate duce în timp la apariţia bolii parodontale, cunoscute şi sub numele de parodontită. Este o afecţiune ce începe ca gingivita şi care provoacă înroşirea gingiilor, inflamarea lor şi chiar sângerare. Depunerile de tartru, mirosul neplăcut, dar şi sângerarea gingiilor în timpul periajul sunt doar câteva dintre semnele bolii. Netratată, parodontita poate duce la distrugerea ţesutului gingival, respectiv pierderea dinţilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...